Logo
14 Листопада 2019, 16:00

Завдяки мобільному додатку у Карпатах прибрали більше тонни сміття

За три місяці з моменту офіційного релізу додатку EcoHike туристи та волонтери зібрали понад 1000 кілограмів сміття. Користувачі створили понад 60 міток, більшість з цих позначок розташована в межах українських Карпат.

Хто користується?

EcoHike використовували як поодинокі активісти, так і організації під час туристичних та еко-походів. Наприклад, мандрівники Кулуар Тревел пройшли понад 130-кілометровий маршрут, очищаючи Карпати разом із застосунком, пише ШОТАМ.

Загалом в додатку зареєстровано понад 1000 користувачів, проте їх справжня кількість може бути і більшою. EcoHike мають змогу використовувати незареєстровані активісти – переглядати мітки, але не створювати нові позначки чи оновлювати їхній статус.

“Ми прагнули зробити свій вклад у покращення екологічної ситуації в Україні, що можна було досягти, лише об`єднавши зусилля багатьох небайдужих людей. І зараз ми бачимо, що таких людей дійсно багато і разом ми можемо надзвичайне. Наша команда збирається також вдосконалювати додаток, щоб залучити якомога більше активістів для прибирання.” – коментує Юрій Голованов, консультант GlobalLogic, лідер проекту EcoHike.

Чи буде оновлення?

Наразі інженери GlobalLogic продовжують отримувати відгуки від користувачів та розширювати функціонал додатку. Зокрема, в планах додати можливість прокладати маршрути з урахуванням міток, можливість позначати місця, де можна викинути сміття, впровадити елементи гейміфікації та зробити нагороди для найактивніших користувачів тощо.

EcoHike – внутрішній проєкт компанії, який створила львівська команда GlobalLogic. Розробка та тестування застосунку тривали майже рік. Вже на початку запуску додатку він активно підтримується мандрівниками, екологічними активістами та громадськими організаціями, що прагнуть збереження Карпатських гір. Додаток можна завантажити для Apple iOS тут, а для Google Android – тут.

Хто такі GlobalLogic?

GlobalLogic — лідер у сфері послуг з розробки цифрових продуктів. Компанія допомагає клієнтам проектувати і створювати інноваційні продукти, платформи і цифрові рішення для сучасного світу. 

Центральний офіс GlobalLogic розташований у Кремнієвій долині в США, а інжинірингові та дизайн-центри знаходяться у всьому світі. Інженери компанії  діляться з клієнтами глибокою експертизою у сферах комунікацій, автопрому, охорони здоров’я, технологій, медіа та розваг, а також промисловості та напівпровідників. Команда GlobalLogic в Україні об’єднує понад 4 тисячі інженерів у Києві, Харкові, Львові та Миколаєві.