Logo
10 Вересня 2021, 18:01

1125-річчя Галича потрібно відзначати на державному рівні

У 2023 році з часу першої згадки про одне з найдавніших міст України — місту Галич, який несе державотворче та християнське знамено української національної гідності, виповнюється 1125 років.

10 вересня на дев’ятій сесії Івано-Франківської обласної ради розглянули питання щодо відзначення річниці міста Галича на державному рівні.

Через недофінансування обласного бюджету депутати закликають Верховну Раду підтримати Постанову про відзначення 1125-річчя заснування міста Галича. Відповідно Розпорядження Кабінету Міністрів України, формування оргкомітету і плану заходів з підготовки та відзначення 1125-річчя з часу першої згадки про місто Галич.

Депутатка від фракції Політичної партії "Всеукраїнського Об'єднання "Платформа Громад"  Галина Карп, згадуючи досвід організації відзначень  попередніх років, активно долучилася до обговорення питання і внесла свої пропозиції. У попередні роки, завдяки спільним зусиллям депутатів, вдалося залучити з державного бюджету близько 3 мільйонів гривень, що дозволило привести у привабливий стан місто Галич і розпочати відродження духовної та історичної колиски нашої Держави.

"Хочу нагадати, тоді під час підготовки до відзначення ювілейної дати Галича, було прийнято розпорядження Президента України, постанову Кабінету Міністрів України  за 24 роки до святкування. Сьогодні обласна рада також працює на випередження і приймає цей документ за два роки до святкування 1125-річчя", — зазначила  Галина Карп.

"Прошу підтримати даний проект рішення, оскільки він дозволить належним чином оцінити історичну значущість цього міста", — підсумувала  Галина Карп.


За таке рішення проголосували 67 депутатів.