Logo

Найшанованіше свято! 21 листопада за церковним календарем, Україна відзначає День Архістратига Михаїла

Образ святого Михаїла уособлює перемогу добра над темними силами. Архистратиг Михаїл, ім’я якого означає «хто, як Бог?» Або «хто рівний Богові?», є вождем Небесних сил, тому і називається архистратигом, тобто воєначальником сил Господніх.

Зі святом усіх Вітає депутат обласної ради, голова обласної організації політичної партії Всеукраїнського об'єднання «Платформа Громад», голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій Назарій Іванів та бажає:

«Нехай Ваш небесний покровитель завжди буде поруч, оберігає від зла і негараздів, надихає глибокою вірою, непохитною надією та духовним оптимізмом. Бажаю Господнього благословення, міцного здоров’я, миру і добра у Ваших серцях і родинах, добробуту і благополуччя!».

Сьогоднішнє свято носить назву собору , що означає возз’єднання всіх святих ангелів на чолі з Михаїлом Архистратигом, які разом і одноголосно славлять Святу Трійцю, одностайно служать Богові.
Коли однин з верховних ангелів Денниця, одержимий гордістю, повстав проти Бога й потягнув за собою безліч інших духів, тоді святий архистратиг Михаїл став захисником Божої слави, закликав інших ангелів повстати проти зла і перебувати в покорі Господу.

Михаїл не перестає воювати з ангелами темряви, захищаючи вірних від від злих підступів.
«І ми повинні радіти, що маємо такого відважного захисника – переможного вождя Небесних Сил. Його охоронний меч буде завжди за вірних християн, серця яких переповнюють добрі наміри, милосердя та глибока щира віра у Господа», - каже Назарій Іванів.